4c59c8_8247644ac43a4928bdcdd959eead3702mv2

Kookles


Wil je zelf de kneepjes van de Balinese keuken onder de knie krijgen, volg dan een kookcursus bij Bali Asli, deze schitterende kookschool ligt een 10 minuten rijden van de villa. Je leert hier authentieke Balinese recepturen en gerechten maken. Ben je geen held met koken? Niet getreurd. Je krijgt uitleg over de authentieke Balinese ingrediënten en de volgorde van de diverse handelingen om het gewenste gerecht te kunnen bereiden. Het snijwerk van alle ingrediënten wordt voor je gedaan. Wil je een diepgaandere cursus volgen, de eigenares staat open om een cursus op maat te geven voor de gevorderde keukenprins of prinses.
4c59c8_fbdc1abfe71c4fb1a6adab8707fd6414mv2

Yoga in de villa


Wilt u zich verdiepen in yoga of meditatie dan bent u in onze villa’s aan het goede adres. Door de ligging en de vergezichten vanaf het terras is het een feest om in uw eigen villa Yoga lessen te volgen. Wanneer u in de ochtendkoelte uw een zonnegroet brengt en daarna de yoga oefeningen afsluit met een frisse duik in het zwembad dan zult u merken dat u bruist van energie. Bent u nog nooit met yoga of meditatie in aanraking gekomen of vindt u het fijn om dit alleen te beleven. Onze gastvrouw maakt graag voor u een afspraak. Onze yoga leraar is woonachtig in een dorpje 1/2 uur vanaf onze villa maar neemt graag de moeite om bij u langs te komen. Wij kunnen u lessen aanbieden van 1 uur of een langere ochtend of avond sessie. De lessen bestaan uit; stretchen, Asana’s ( yoga poses ), ademhalingsoefeningen, yoga dance, zelf-massage technieken, diepe relaxatie en meditatie technieken. Op deze plek komt u in balans. De natuur, de voeding en de rust helpen u daarbij.
4c59c8_60ec306ee69f47bfab8415a481b6149dmv2

Fietsen


Fietsen op Bali lijkt op de eerste plaats niet voor de hand liggend. Het verkeer Bali is vaak chaotisch, maar niet in het oosten er is niets mooier dan fietstochten maken door het platte land waar het verkeer rustig is en waar de wegen zeer goed begaanbaar zijn. U komt vanzelf in aanraking met de plaatselijke bevolking die zeer vriendelijk en behulpzaam is.
Surf Haven Bali

Surfen


Surfen in Bali is iets speciaals. Tropische temperaturen het hele jaar door 26 graden celcues, eindeloze rijstvelden en extreem goeie golven gedurende het hele jaar is wat je in oost Bali vindt. Je hoeft niet perse te kunnen surfen, maar juist voor de gevorderde surfer is dit een surfparadijs. Komt de wind uit het westen dan surf je bij de villas in het oosten eiland veruit het best.
4c59c8_caab81241c2249a387e579abb61011a7mv2

Duiken op bali


Als duikbestemming is Bali nog niet echt ontdekt door de toerist. Dit heeft vele voordelen. Het koraal is op veel plaatsen nog intact en de vissen zijn niet schuw. De villas liggen dicht bij de mooiste duikstekken van heel Bali. Dit eiland is een must als u van duiken houdt. En wat dacht u van de watertemperatuur van 28 graden! Het gehele jaar kunt u op Bali duiken, het is het land met de grootste diversiteit aan vissoorten ter wereld. Of u nu op zoek bent naar de kleinste mysteries op vissengebied tot aan haaien, mantra’s, een clownsvisje of walvishaaien, het is er allemaal. In de nabij gelegen plaatsen Amed en Tulamben heb je diverse duikscholen en de mooiste duikspots waaronder het scheepswrak van de US Liberty.
4c59c8_34f2369c32e74e50aa93dfe84d708e67mv2-1

Golfen op Bali


Wilt u golfen dan bent u op Bali op het juiste adres. Dit exotische eiland heeft meerdere droomspots en banen die gerekend kunnen worden tot de mooiste van heel Azië. Dit golfparadijs op aarde is door de exotische setting puur golfgenot. Op de baan geniet u van de mooiste bomen en planten en de vergezichten zijn van een niet te evenaren schoonheid.
4c59c8_112c95c8c123470f88f7f7fa7ca3e05emv2

Spa in de villa


De villa heeft een eigen spa ontspanningsruimte waar u door onze professionele gediplomeerde spa dames in de watten gelegd kunt worden. Geniet hier van massages, facials, manicure of pedicure! Met behulp van de spa menukaart maakt u uw eigen favoriete keuze. Ieder bieden wij de gelegenheid om tot rust te komen en lekker in zijn vel te zitten. Jong of oud, man of vrouw, ervaren of onervaren, onze masseuses zorgen dat u zich meteen op uw gemak voelt en heerlijk kunt ontspannen. Als uw lichaam een oppepper nodig heeft na een dagje excursie is de ervaring van een traditionele Balinese massage een must! Deze relax massage is een drukpunt massage van het gehele lichaam en brengt uw energiebanen weer in balans.
4c59c8_c99714355d174ef4968b3737b87b735emv2

Wandelen & Trackings


Het echte wandelwerk, waarbij natuur en cultuur samen komen! Leer meer over de planten en bomen, cultuur en leefgewoonten van de Balinezen, in het achterland van de villas in Tumbu kunt u korte wandelingen en lange trackings maken. Dit kunt u gemakkelijk op eigen houtje doen, maar u kunt ook altijd met een van de ervaren gidsen doen die u net dat even extra kan vertellen. Wanneer u dit aan de gastvrouw kenbaar maakt zullen ze u een mooie route adviseren, of desgewenst in contact brengen met een ervaren gids.
4c59c8_8a66cec6c4ee40b089bfc2d463845d0emv2

Snorkelen


Het Oosten van Bali gelegen in de ‘Gordel van smaragd’ heeft naast een weelderige groene natuur ook een fantastisch mooie onderwaterwereld hier kan jong en oud zich vermaken in de diepblauwe wateren, en genieten van kleurige koralen en vissen in alle soorten en maten. als je naar het oosten van Bali komt om te snorkelen zal je het allemaal zien en beleven! Oost Bali kent een grote diversiteit in het onderwaterleven waardoor het een aantrekkelijk gebied is voor snorkelaars en duikers van diverse niveaus. Op een 25 minuten vanuit de villa vind je Amed en tulamben is er een grote verscheidenheid aan onderwater flora en fauna er zijn hier schildpadden, murenen, kogelvissen en zelfs papegaaivissen. Je kunt er eventueel voor kiezen om dit georganiseerd te doen, maar je kunt de goede snorkel locaties ook heel makkelijk zelf opzoeken.
4c59c8_8930be9674a64c2cb0beff5c5e50bd83mv2

Fitness


Er zijn in het oosten meer dan genoeg fitness centra, vind je het heerlijk om naast het luieren in de villa toch actief te blijven, dat kan hoor! Vraag aan de gastvrouw waar u interesse naar uit gaat en ze zal u de dichtstbijzijnde sportschool wijzen.